De specialisten in roestvaststalen apparaten-  en machinebouw

sinds 1926

Dörr Kampen

Vanaf het moment dat Dhr. van de Brink in 1926 de kruikenmoeder op de markt bracht, is Dörr actief in de bouw van medische apparaten, Met dit, in 1926,  zeer innovatieve apparaat is de verpleging in staat om ‘semi-automatisch’ meerdere bedkruiken op een volledig nieuwe en veilige manier op te warmen.  Dit apparaat was de aanzet voor de ontwikkeling van tal van nieuwe, innovatieve elektrische apparaten voor de gezondheidszorg.

In de jaren 60 van de vorige eeuw verhuisde Dörr naar Kampen en specialiseerde het bedrijf zich in de productie van roestvast stalen medische apparaten en verpakkingsmachines voor de food- en non-food productie. Vanzelfsprekend kon Dörr Kampen met de aanwezige plaatbewerkingsapparatuur ook afnemers, die zelf ook actief zijn in machinebouw maar zelf niet over de apparatuur beschikten, bedienen. En dat doet Dörr Kampen nog steeds!

Kruikenmoeder model 1950
EAGLE_eva_04

Met de overname van Materia Nova in 2005 is Dörr Kampen ook bedpanspoelers en ultrasoon voorreinigingsapparatuur gaan ontwikkelen en produceren. Met deze producten betrad Dörr Kampen de markt van de medische hulpmiddelen en kon het met eigen kennis ook deze apparaten doorontwikkelen.

Zo is de Dörr Nova 4000 een bedpanspoeler die volledig door Dörr Kampen in eigen huis is ontwikkeld en jaarlijks in grote aantallen hun weg vinden naar zorg- en ziekenhuizen in Nederland en België.

Tegenwoordig vindt je in alle Nederlandse ziekenhuizen producten van Dörr Kampen. In de recovery staan de dekenwarmkasten, in de OK’s de infuuswarmkasten en de kruikenmoeders op de neotatologie. Onze voorreinigingsmeubelende staan op de CSA en CSSD  en op de verpleegafdelingen vindt je de Dörr Nova bedpanspoelers.
De Mano Flexibilo is meestal te vinden bij de handchirurg.

Ontstapelmachines en verpakkingsmachines van Dörr Kampen vinden hun weg in binnen- en buitenland. De meest  uiteenlopende consumenten verpakkingen worden ontstapeld  in zowel de food- als non-food. Ook van deze machines vindt de engineering volledig plaats in eigen huis.

dame-mataria-Nova.png
Service en Installatie Dörr Kampen

De drie pijlers waaruit ons bedrijf is opgebouwd bieden een unieke synergie die veel van onze concurrenten niet kunnen bieden.
– Met plaatbewerking kunnen wij de medische apparaten en verpakkingsmachines beleveren.
– Met de kennis die wij opdoen in de verpakkingsmachines kunnen wij onze medische apparaten continue verbeteren.
– Met de procedures en specifieke kennis van de medische hulpmiddelen kunnen wij de algehele productiekwaliteit hoog houden

Hierdoor is Dörr Kampen  in staat om flexibel in te gaan op- en mee te denken in uw automatseringsprocessen. Na bijna 100 jaar mag Dörr Kampen gerust zeggen dat zij de specialist is in roestvast stalen apparaten- en machinebouw.

Kennis waarvan u profiteert!

Al sinds 1926 produceert Dörr Kampen apparaten voor zorg- en ziekenhuizen.

Tegenwoordig maakt Dörr Kampen machines voor de verpakkingsindustrie en een compleet pakket aan apparaten voor de medische sector.
Al deze machines en apparaten zijn uitgevoerd in roestvast staal, welke volledig in eigen huis worden ontworpen en geproduceerd.

Dörr producten blinken uit in kwaliteit en eenvoud en kunnen vele jaren probleemloos functioneren. Met bijna 100 jaar ervaring produceren we onze machines en apparaten en wij zijn hier trots op. Ervaring waarvan u profiteert!

Al onze apparaten en machines zijn voorzien van vereiste keurmerken en certificaten. U als gebruiker kunt er van uit gaan dat al onze apparaten voldoen aan alle relevante product eisen, maar eigenlijk is maar één product eis echt belangrijk:

 

 

Het is een Dörr!

Het is een Dörr