Dörr Nova bedpanspoelers

Hygiënisch reinigen en desinfecteren van bedpannen en urinalen.

Bedpanspoelers

Als enige Nederlandse fabrikant van bedpanspoelers produceert Dörr Kampen zijn producten volgens de wettelijke eisen en hoogste kwaliteitsnormen. Dörr Nova bedpanspoelers zijn ontwikkeld en geproduceerd met inbreng van diverse zorginstellingen en ziekenhuizen, waardoor deze volledig aansluit op de wensen van de hedendaagse zorg.

Wat is een bedpanspoeler/pospoeler?
Een bedpanspoeler, is een wasmachine/desinfector met als doel om op een doeltreffende en een snelle wijze, bedpannen en urinalen te ledigen, reinigen en desinfecteren. Dörr Nova bedpanspoelers zorgen door hun slimme ontwerp er voor dat al uw producten schoon en droog het apparaat verlaten.
Een bedpanspoeler is een medisch hulpmiddel en dient altijd te voldoen aan de wettelijke norm NEN-EN 15883 1 en 3

Hoe gebruik je een bedpanspoeler?
Na gebruik kan een urinaal of bedpan, gevuld met feces in de Dörr Nova bedpanspoeler geplaatst worden.
Door middel van het voetpedaal wordt het reinigingsproces gestart. De bedpan en het urinaal worden achter een gesloten deksel gekanteld en geledigd. Dat de deur vooraf gesloten wordt, is belangrijk vanwege de veiligheid van het verplegend personeel.
Na een aantal koude en warme spoelingen zal de thermische desinfectiefase gestart worden. Dit gebeurd met stoom, die door de bedpanspoeler intern opgewekt wordt.
Na de desinfectiefase wordt de bedpan gekoeld tot een handwarme temperatuur en wordt het nog aanwezige stoom afgezogen.
Aan het einde van het schoonmaak- en desinfectieproces kunnen de producten weer veilig ingezet worden.

Po spoeler of vermaler?
Naast de inzet van bedpanspoelers, kiest men in kleinschalige zorgomgevingen geregeld voor de inzet van een vermaler voor disposables. Disposable bedpannen en urinalen worden dan in grootverpakkingen aangeleverd.
Na elk gebruik zal de disposable gezamenlijk met de feces tot kleine stukjes vermalen worden en via het riool worden afgevoerd. De aanschafprijs van een vermaler ligt lager, maar door de terugkomende aanschaf van disposable bedpannen en urinalen, kan het zijn dat in het verloop van jaren de kosten van de vermaler fors hoger zullen uitvallen.
Op plaatsen waar zeer weinig spoelingen plaats vinden, is een vermaler van Dörr Kampen prima op zijn plaats. Dörr Kampen kan u voorzien van een berekening, waarbij wij samen met u de kosten van de pospoeler kunnen vergelijken met de inzet van een vermaler voor uw situatie.

Carrel Lijong2

“Dörr Kampen heeft onze wensen goed in kaart gebracht en dit vertaald in een prachtige bedpanspoeler van een hoge kwaliteit, waar het UMC Utrecht jaren mee vooruit kan.”

Case UMC Utrecht, Carrel Lijong

Carrel Lijong2

Bedpanspoelers van hoge kwaliteit

iso_9001
iso_9001
Kiwa-logo-CMYK
Kiwa-logo-CMYK

Hoogwaardige kwaliteit

Dörr Nova bedpanspoelers worden in onze eigen productielocatie in Kampen ontwikkeld en geproduceerd.

Op deze manier kunnen wij garanderen dat deze bedpanspoelers voldoen aan onze hoge kwaliteitsstandaarden en een tijdens hun lange levensduur probleemloos kunnen functioneren.

Maatwerk waar nodig

Dörr Nova bedpanspoelers blinken uit in eenvoud, maar zijn standaard zeer compleet uitgerust. Zo kunnen een grote diversiteit aan bedpannen, urinalen, maatkannen etc. standaard gereinigd worden in de Dörr Nova 2000 en 4000.

Mocht uw product niet standaard in de draaiklem passen, dan zoekt Dörr Kampen samen met u naar een oplossing. Waar nodig kunnen wij u maatwerk aanbieden.

Ontwikkeld met jarenlange kennis

Al in de 6o-er jaren bouwde Materia Nova bedpanspoeler voor zorg- en ziekenhuis.
Na de overname van Materia Nova door Dörr Kampen in 2005, is met eerder opgedane specialistische kennis het product Dörr Nova 2000 doorontwikkeld en is later de Dörr Nova 4000 door onze eigen engineers ontworpen.

Met deze jarenlange kennis kun je gerust zeggen dat wij verstand van bedpanspoelers hebben.

Voor duurzaam en professioneel gebruik

Dörr Nova bedpanspoelers worden ontwikkeld voor professioneel gebruik. De 24/7 inzetbaarheid vraagt naar een product, die onder zware omstandigheden zijn werk foutloos kan uitvoeren.

Duurzaamheid staat bij Dörr Kampen hoog in het vaandel. Zo worden de bedpanspoelers geproduceerd in een omgeving, waarbij het elektriciteitsverbruik duurzaam wordt opgewekt. Ook bij het ontwerp van de bedpanspoeler heeft de reductie van energieverbruik een grote rol gespeeld en zijn er in de loop van jaren steeds meer duurzame componenten toegepast.

Service en onderhoud

Naast de productie van bedpanspoelers, zorgt Dörr Kampen voor de service en onderhoud van uw producten. Onze servicemonteurs hebben hun standplaats door geheel Nederland, waardoor uw storing voorspoedig kan worden verholpen.

Om uw Dörr Nova bedpanspoeler of vermaler in topconditie te houden adviseren wij een jaarlijkse controlebeurt en temperatuurvalidatie.

Hiermee kunt u de goede werking van uw medisch hulpmiddel aantonen en kunt u jarenlang probleemloos gebruik blijven maken van uw bedpanspoeler.

Afspraak maken

Dörr Kampen, Degelijk en Betrouwbaar!

+31 (0)38 3314200 | info@dorrkampen.nl

Bent u op zoek naar een maatwerkoplossing?
Wij denken graag met u mee!

Afspraak maken